keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kebab-illan reseptivihko, kolmas osa

Tämä on kolmas osa Kebab-iltamme herkuttelureseptivihkoa, josta löytyy reseptit kahvipöydän herkkuihin. Ensimmäisessä osassa on lihojen, leipien ja salaatin reseptit ja toisessa osassa on soosit ja säilykkeet . Nauttikaa.


Kahvipöydän timantit; sateenkaarikakku, kahviflan ja jauhoton mutakakku. 

 

 

Kahviliköörivanukas eli Flan

Yksi kakku, riittää 8-15 hengelle
kokkausaika yli tunnin, tehdään ainakin 8 tuntia ennen
uuni 175C/ paistoaika 50 min

Asuin joskus muilla mailla ja siellä flanit olivat usein jälkiruokana ison pihviaterian päälle tai herkkuna syntämäpäiväaterialla. Halusin itsekin yrittää kokata tätä herkkua. Nyt holahti hieman liikaa kahvilikööriä valmiiseen kakkuun, korjasin määrään ohjeeseen. 

2 dl sokeria
3 rkl vettä
2 tl pikakahvijauhetta
1,5 dl maitoa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvilikööriä (tai Baylesia, voi myös jättää kokonaan pois)


Keitä sokeri ja vesi kattilassa siirapiksi. Älä hämmennä keitosta ollenkaan, vaan heiluttele kattilaa aina välillä, kunnes sokeri muuttuu ruskeaksi siirapiksi. Kannattaa käyttää teflonkattilaa. Kaada kuuma sokeriliemi sileän kakkuvuuan (halkaisija noin 22cm) pohjalle ja heiluttele, että siirappi leviää tasaisesti koko pohjalle. 
Sekota maitoon pikakahvijauhe ja kaada maitokahvi kulhoon, johon lisäät tölkin kondensoitua maitoa, 4 munaa, vaniljasokerin ja halutessasi alkoholin. Vatkaa hyvin, niin että kaikki ainekset varmasti sekottuvat.

Laita sokerillinen kakkuvuoka korkeareunaisen uunipellin pohjalle ja kaada sinne vedenkeittimestä kuumaa vettä, niin että kakkuvuoka on vesihauteessa. Kaada kahviseos kakkuvuokaan ja nosta uunipelti varovasti uuniin. Paista 175 asteessa (ei kannata käyttää kiertoilmaa) noin 50 minuuttia. 
Anna jäähtyä pöydällä pari tuntia ja jääkaapissa vielä ainakin neljä, mielellään seuraavaan päivään. 

Ennen tarjoilua kumoa vuoka lautaselle ja pidä vuokaa lautasta vasten, samalla kun heilautat koko komeutta niin, että kuuluu plop.


Jauhoton chilisuklaakakku

8 hengelle 
kokkausaika noin tunti
Uuni 200 C/ 30 min

200 g voita
200 g leivontasuklaata
200 g sokeria (eli noin 2,5 dl)
4 kananmunaa eroteltuina
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl leivinjauhetta
näppituntumalla chilijauhetta (en suosittele savustettua tai muita viritettyjä versioita)


Voitele irtopohjavuoka ja jauhota. Jos haluat gluteenittoman kakun, niin jauhota vaikka sokerilla. Jos käytät silikonista irtopohjavuokaa, niin pelkkä voitelu riittää. 
Pilko suklaat ja voi kattilaan, sulata litkuksi miedolla lämmöllä, älä keitä. Ota kattila kuumalta levyltä ja lisää suola, vaniljasokeri, chilijauhe ja leivinjauhe. 
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Laita molempiin puolet sokerista ja sekota vaahdoiksi. Lisää keltuaisvaahtoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkuaisvaahto nostelemalla varovasti, jotta taikina jää mahdollisemman ilmavaksi. Kaada massa irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-35 minuuttia, niin että kakku jää keskeltä vähän höllyväksi. Anna vetäytyä ainakin pari tuntia (tai seuraavaan päivään) ennen tarjoilua.



Valkosuklainen sateenkaarikakku


Tämä luomus oli siskoni tekemä ja resepti löytyy hänen blogistaan. Värit kakkuun oli poimittu meidän sisustuksesta ja uusista talviverhoistani (harmaata, keltaista, lilaa ja valkoista). Juuri minun siskolle tulee tällaiset asiat mieleen. Täydellistä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti