keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kiitosta eli kebabbia ja kylpemistä

Nythän näitä postauksia tulee jopa melkein säännöllisesti. Ja samalla teen uuden aluevaltauksen ja pidän blogia näiden muutaman postauksen verran ruokablogina. 

Meillä on ollut perhettä ja ystäviä vahvasti apuna koko taloprojektin ajan. Toissakesän erinäisistä lautojen maalaustalkoista lähtien, koristemaalailussa, akvaarion raahaamisessa, pakkaamisessa, siivoamisessa, kantamisessa, muuttamisessa, purkamisessa, kokoamisessa, verhojen ompelussa ja vielä uusissa ulkomaalaustalkoissakin. On ihanaa ja kiitollista omata näin mukavia sekä avuliaita perheenjäseniä ja ystäviä, kiitos! 

Ja kiitokseksi järjestinkin useammalle apuna olleelle naiselle saunaillan. Luvassa oli saunailua ja paljuilua (lämmitimme vauvan kanssa paljua koko päivän, joten kylpemislämpötila olikin sitten 45 astetta) sekä tietenkin syöpöttelyä ja herkuttelua. 

 
Paljuvastaava valvomassa lämmitystilannetta.


Söimme moniosaisen kebab-aterian, jonka reseptit ajattelin tänne blogiin koota, että löytyvät helpommin toistekin. Näitä kaikkia voin erittäin lämpimästi suositella. Ainoastaan gluteenittomat pitaleivät menivät kyllä aivan pilalle, mutta ainahan on jotain ja tästäkin selvittiin. Tein kaiken 15 hengelle, mutta määriä on helpohko muunnella ja osan voi säilöä tai pakastaa.

Pöytä koreana.  Kuva on seuraavan päivän miesten saunaillasta, kun en ensimmäisen kattauksen aikana muistanut.

SAUNAILLAN MENU


Kebabbia
Kanavartaita
Pitaleipiä
Gluteenittomia krutonkeja
Riisiä
Hedelmäistä vihersalaattia

Tsatsikia
Valkosipulista jugurttikastiketta
Tulista tomaattikastiketta ja
Miedompaa tomaattikastiketta

Etikkaista kaalisalaattia
Glögiin hillottua punasipulia 
Paholaisen hilloa
Etikkaan säilöttyä kesäkurpitsaa
Valkosipulin kynsiä mausteliemessä


HERKKUPÖYDÄSSÄ

Kahviliköörivanukasta eli flan
Jauhoton chilisuklaamutakakku
Valkosuklainen sateenkaarikakku



Jotta tästä viestistä ei tulisi viittä kilometriä pitkä, niin kirjoitan reseptit omina viesteinään.
Ensimmäisessä osassa ovat lihat, leivät ja salaatti.
Toisessa osassa ovat soosit ja säilykkeet.
Kolmannesta osasta löytyvät kahvipöydän herkut.
Toivottavasti kokeilette, kannattaa!




Lautasellinen onnea.

4 kommenttia:

  1. Pennusta kehittyy kyllä vielä hirmuinen paljumestari! :) Ja oli kyllä tosi kiva ilta, tänään munsunsen äidille selitin kyseistä iltaa, ja hymyillytti kyllä koko ajan - oli mainiota, ja vähintäänkin herkullista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti olisi kyllä pitänyt kutsua kanssa, mutta tämä setti oli niin chilistä ja paprikaista, että hän tuskin olisi voinut olla edes samassa huoneessa :) Pidetään toiset kemut sitten.

      Poista
  2. Moi Liisa! Oot säkin kyllä ahkera nainen! Upeat tarjoilut, ja hei upea talokin. Voi että, tuun toistekin kyläilee teillä näin virtuaalisesti! Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Kiva kun löysit tänne, tule ihmeessä toistekin. Jos kotia haluaa kurkkia, niin tuolla "Valmis tila"-tagillä löytyy aika hyvin.
      Mä olen taas käynyt ihailemassa sun virtuaalimaailmaa ja voi jestas tuota raakasuklaakakkua, näyttää ja varmasti maistuu taivaalliselta! Sopii marraskuuhun :)

      Poista