maanantai 28. marraskuuta 2016

Commodore DIY: The Final Cartridge III+

Olen tässä herätellyt henkiin vanhoja Commodore koneitani, ja samalla bongasin alan foorumilta FCIII+ rakenteluohjeen (http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=54291). Ajattelin, että tuostahan saisi mukavan rekentelukohteen itselleni, ja tuntuu noille Final Cartridge III+:lle olevan vähän kysyntääkin, niin samalla voisi tehdä muutaman extran myytäväksikin.

Osien ja komponenttien tilaus kesti aikansa, kun tilasin sieltä mistä halvimmalla saa. Eli HongKong/Kiina-akselilta tuli suurin osan EPROM ja IC piireistä. PCB emolevyt tilasin http://dirtypcbs.com/:sta, kun posteineen yhden PCB:n hinnaksi tuli alle 3$. Yli kuukauden sai venailla osien saapumista, joten ei ole kiireisen miehen projekti, kun osia saa metsästää monesta eri paikasta. Valmis kasaus KIT, jossa on kaikki osat samassa pussissa, olisi tietenkin helpompi ja nopeampi tapa. Siksi minulla on semmoisiakin tarjolla, niille jotka haluavat kolvata itse ja näin säästää hieman rahaa ja aikaa (kun ei tarvi itse osia metsästää). Niin ja hankin myös EPROM flasherin, joten kaikki W27C020:t on jo flashattu uusimmalla FCIII+ v4.1 binäärillä.


Tässä muutama kuva kun kolvailen ekaa testikappaletta:


Toiseen testisatsiin parantelin vähän emolevyn dokumentaatiota, niin noita on helpompi kasata, alkuperäisessä levyssä ei esim. lukenut ledin +- napoja ja monia muitakaan arvoja. Joten vähän lisäilin niitä ja nimesin levyn Paskasoft Productions Blue Editioniksi (joka siis pohjautuu uusimpaan e5frog 1.3.4 versioon):

Lopputulos toimii loistavasti, muutaman punaisen ja sinisen levyn jo kolvasin valmiiksi, ja ne toimii C64ssa vallan loistavasti. Samalla pistin ylimääräiset myyntiin huuto.net:iin ja tietenkin niitä saa myös tämän blogin kautta. Hyllyssä on nyt osat kymmeneen punaiseen ja kymmeneen siniseen levyyn. Ja on minulla myös työn alla koteloituja versioita. Joten on hyvä aika herätellä taas henkiin kuusnepat, jotka kaapissä pölyttyy :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti