lauantai 18. maaliskuuta 2017

Sonoff muistin laajennus

Edellisessä postauksessani hehkutin Sonoff wifi kytkimiä. Tällä kertaa postaus kyseisen laitteen pimppaamisesta. Normaalisti noissa on muistia 1MB, joka riittää perustoiminnallisuuteen ihan hyvin. Mutta jos haluaa isompia koodikokonaisuuksia ja OTA (Over The Air) päivitysmahdollisuuden, niin se vaatii isomman muistipiirin.

Maailmalla, jotkut ovatkin kolvailleet tuohon ESP8266 mokkulaan isommat muistit: http://www.andremiller.net/content/upgrading-sonoff-wireless-smart-switch-flash-memory-esp8266. Joten pitihän sitä itsekin kokeilla onnistunko perässä. Noi piirit on vähän pieniä minun amatööri kolvaustaidoilleni, mutta kun noi on niin halpoja, niin pitäähän sitä yrittää.

Aliexpressistä kymmenen kipaletta 4MB Winbond 25Q32FVSIG piiriä oli kotiin postitettuna 2.25e, joten 23 centtiä kipale ei ole kovin paha hinta muisteista.

Harjoittelin ekana euron ESP8266 piirillä, ja hetken kolvailun jälkeen näytti uusi muistipiiri menevän paikoilleen. Joten siitä rohkaistuneena otin sitten Sonoffin työn alle. Tässä hieman kuvia kolvauksesta, vaatii pikkuisen vakaata kättä kun pinnit on puolen millin päästä keskenään.

Kolvailun jälkeen laite takaisin tietokoneeseen kiinni, niin näkee, että tuliko total failure tai success. Ei ole niin nätti kuin robotin kolvaama, mutta pinnit osui kohdalleen ja esptool raportoi 32Mb(4MB), joten onnistunut projekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti